Se está procediendo a cargar los datos...

CALA VIUDA

Dit is een van de meest bijzondere verzameling grotten van de Catalaanse kust.
Deze duik is ook geschikt voor duikers met minder grot duik ervaring, tijdens de duik is het altijd mogelijk om uit de grotten te gaan.

Er zijn op deze locatie zoveel duik mogelijkheden, dat het onmogelijk is om deze in 1 duik allemaal te doen. De meest voorkomende route start bij de boog, de komt uit bij het oosten waar de grot met de grootste luchtruimte zich bevindt. Na deze grot, gaan we oostwaards naar een tunnel weke vol met leven zit en geweldige licht invallen. 
Enkele grotten die er zijn:
THE PILLAR GAVE 
Deze grot heeft een grote ruimte van meer dan 30 meter lang. De entree is op 12 meter diepte en ongeveer 3 meter breed. Binnen in staat een groot pilaar waar je van beide kanten naar de luchtruimte (mogelijk om in te ademen) kunt gaan. 
ARCH OF LA PUNTADA DE MA CLIVILLA
Deze tunnel is 4 meter breed en ligt op 17 meter. De tunnel heeft een lengte van 20 meter lang. Het daglicht zie je vanaf de andere ruimte binnenkomen, deze is iets wijder. 
LARGE AIR CHAMBER 
Deze grot is meer dan 60 meter lang met een entree van 15 meter breed, deze grot heeft een tweede ingang. De grotere lucht ruimte is 20 meter lang en 6 meter hoog.
TUNNEL WITH SPINDY LOBSTERS
Dit is een stuk van de hoofd tunnel, de rotsen zitten hier vol met gekleurde naakt slakken.

 

ILLA PEDROSA

 

De grootste attractie bij deze duik is de onder water tunnel welke 60 meter lang is. De gaat langs de zuidelijke kant van illa perdosa (Pedrosa island) van kant tot kant. 
De westelijke ingang van de tunnel is 4 meter breed met een driehoekig figuur op 13 meter diepte en een zand bodem op 19 meter diepte. De tunnel heeft geen moeilijke doorgangen en vanaf het midden kan je het licht van de enorme uitgang zien. Het zee leven in de tunnel bestaat uit langoustines, kreeften, murene's en zee sterren.

De pieken welke vol met zee vensters zitten zijn erg bijzonder om te zien, deze zitten net aan het einde van de tunnel op 14 meter diepte.

Een goed drijfvermogen is belangrijk voor deze duik!

LES CAMBRES

 

Vanaf de ankerplaats zwem je naar het eilandje, totdat je het brede stuk zand ziet tussen het eilandje en de kustlijn.
Aan de rechterkant zie je de grote rotsachtige boog welke op 15 meter diepte ligt. De muur zit vol met scheuren, gaten en holen vol met gekleurde naaktslakken, zee sterren en andere ongewervelden. Het is omringt met rood koraal. Op ongeveer 100 meter van de rotsachtige boog, opent er een tunnel op 16 tot 9 meter diepte.

Dichtbij de boog, aan de linker kant, zie je de lange grot van Trencabraços en een kleine rotsachtige brug op -7 meter waar je onderdoor kan gaan als je uit de andere kant van de boog komt. 
Bij de ingang van de grot zie je witte sponsen op het plafond en vele kleine garnaaltjes. 

 

LA XINXA

La xinxa is een kleine rotsachtige plek met twee grotere uitstekenden rotsenvsn -11 / -12 meter waarvsn een boven het water uit komt. De uitstekende rotsen rusten op een rotsachtige bodem. Tussen de rotsen zitten veel scorpioen vissen, kreeften, langoustines en octopussen.
Aan de noordelijke kant van de rots die niet uit het water steekt zit een kleine tunnel van vier meter breed waar je doorheen kunt zwemmen.

Een van de beste ondiepe duik plekken rond deze omgeving! 

Scuba Alegre Dive Center

Càmping La Ballena Alegre

Sant Pere Pescador-L'Escala 17470

Costa Brava

 

+34 672 02 19 25

+34 646 58 73 03

info@scubaalegre.com

 

Visitors

GPS: N42° 09’08″ / E 003° 06'42″

UTM: X 509307,18 / I 4666996,36 / Fus 31

Scuba Alegre a les Xarxes Socials

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© SCUBA ALEGRE Buceo en la Costa Brava